Cursus Engels grammatica – Shopbuilder

Wil je je Engelse vaardigheden bijspijkeren of als beginner een cursus Engels volgen? Bij TalenOnline kan het allemaal. Je hebt de keuze uit verschillende soorten taalcursussen, zo ook de cursus Engelse grammatica. Deze cursus van TalenOnline legt de focus helemaal op een belangrijk aspect van de Engelse taal, namelijk de grammatica.

Engelse Grammatica

Wanneer je een taal gaat leren, is het belangrijk dat je daar verschillende aspecten van leert kennen. Zo is de grammatica van een taal een ontzettend belangrijk onderdeel. Tijdens de cursus Engelse grammatica van TalenOnline gaan we diep in op de Engelse Grammatica. Het leren van de grammatica kan lastig zijn. Zelfs bij mensen waarvan Engels de moedertaal is, gaat de grammatica nog wel eens fout. De Engelse grammatica lijkt wel wat op Nederlands, maar toch is niet alles hetzelfde. Met het leren van de Engelse grammatica wordt je vanzelf beter in het spreken en schrijven van de taal!

Bij het volgen van een cursus Engels zal je ook de Engelse grammatica gaan behandelen, alleen niet zo uitgebreid als tijdens de cursus Engelse grammatica.

 • aantal lesweken 4 weken
 • lessen per week 2 lessen van 1 uur
 • contacturen 8 uur
 • leslocatie online via teams
 • aantal lesweken 4 weken
 • uren zelfstudie 8 uren

Dit wordt behandeld tijdens de cursus

Werkwoorden Engels

Een van de belangrijkste aspecten van de Engelse grammatica zijn natuurlijk de werkwoorden. Om met werkwoorden te werken, is het eerst belangrijk dat je weet wat ze doen. Werkwoorden laten ons weten wat er gebeurt en wanneer het gebeurt (verleden, heden, toekomst). Daarnaast kunnen werkwoorden ook mogelijkheden en toestanden uitdrukken. Verder heb je in de Engelse taal te maken met regelmatige werkwoorden en onregelmatige werkwoorden. De regelmatige werkwoorden worden op de standaard manier vervoegd. Wanneer je een woord dan in de verleden tijd vervoegd komt er -ed achter. Voorbeelden hiervan zijn: walk (walked) en enjoy (enjoyed). Daarnaast heb je in de Engelse taal ook te maken met onregelmatige werkwoorden, de irregular verbs. Deze krijgen in de verleden tijd (past simple) of in de voltooide tijd (perfect tense) geen -ed achter het woord. Voorbeelden hiervan zijn: break (broke) en leave (left).

Lidwoorden Engels

In de Engelse taal heb je te maken met twee lidwoorden: The en A. Het lidwoord The is een bepaald lidwoord en het lidwoord A is een onbepaald lidwoord. Wanneer een zelfstandig naamwoord begint met een medeklinker is er niets aan de hand en kan je gewoon The of A gebruiken, afhankelijk van het zelfstandige naamwoord. Begint het zelfstandige naamwoord met een klinker, dan veranderen de lidwoorden. Het lidwoord The wordt in dat geval Thi, maar dit is alleen in uitspraak en niet in de schrijfwijze. De schrijfwijze blijft altijd The. Het lidwoord A verandert in An, ditmaal ook schriftelijk. Met deze verandering in de lidwoorden wordt er voorkomen dat er problemen in de uitspraak ontstaan. Bij deze regel is wel een uitzondering. Het lidwoord verandert alleen als het zelfstandige naamwoord begint met een klinker als je het uitspreekt. Een voorbeeld hiervan is: a university. Het woord begint wel met een klinker, maar als je het uitspreekt begint het met een j. Hierbij kun je dus gewoon a gebruiken.

Naast deze twee aspecten van de Engelse grammatica, behandelen wij nog meer Engelse grammatica zoals een present perfect uitleg, Engelse zinsopbouw, voltooid deelwoord in het Engels en nog veel meer!

Data en tijden

 • Les 1 – Dinsdag .. .. 2021 van 19.30 tot 20.30 uur
 • Les 2 – Donderdag .. .. 2021 van 19.30 tot 20.30 uur
 • Les 3 – Dinsdag .. .. 2021 van 19.30 tot 20.30 uur
 • Les 4 – Donderdag .. .. 2021 van 19.30 tot 20.30 uur
 • Les 5 – Dinsdag .. .. 2021 van 19.30 tot 20.30 uur
 • Les 6 – Donderdag .. .. 2021 van 19.30 tot 20.30 uur
 • Les 7 – Dinsdag .. .. 2021 van 19.30 tot 20.30 uur
 • Les 8 – Donderdag .. .. 2021 van 19.30 tot 20.30 uur

 

 • kosten € 199,- incl btw en materiaal

Engelse grammatica leren bij TalenOnline

Bij TalenOnline worden alle taalcursussen online gegeven. Samen met een vaste groep en een vaste docent doorloop je de Engelse taalcursus. Doordat je elke keer van dezelfde docent lest krijgt, wordt de kwaliteit en jouw voortgang gewaarborgd. De cursussen zijn afgestemd op jouw niveau. Door aan het begin van het traject een online voorprogramma te volgen, kunnen wij jou indelen in de juiste groep. Zo weet je zeker dat je in een groep komt te zitten die op hetzelfde niveau zit.

Meld je nu aan voor een cursus Engelse grammatica

Je aanmelden voor een cursus Engelse grammatica kun je op verschillende manieren doen. Je hebt de mogelijkheid om de cursus te bestellen door deze in de winkelwagen te leggen. Wil je liever eerst meer weten over de cursus Engelse grammatica? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

VRAAG MEER INFORMATIE AAN

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Meer informatie

(Vereist)

Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid

TALENONLINE